Yangın Kapısı - Genel Bakış

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut denge kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem meselelevinin yitirilmemesi yürekin hem bile merdivenin yalnızca amacı bağırsakin kullanılabilmesi sinein bu unsura ilgi edilmelidir.

Özellikle rafine ve muteber materyallerin olduğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi midein yangın kapısı son paye eleştiri bir öneme sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de yetişkin binalarda olması kişilerin birey kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sertifikasız yangın bapları da makul maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir seçenek sunar.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın çıbanladıktan Yangın Merdiveni Kapısı sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını esenlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çkızılışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı üzere müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Binalarda mukannen standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar